SZÜLETÉS HETE - SÜMEG

A Születés Hete országos kulturális és információs rendezvénysorozat részeként szervezünk számos érdekes programot Sümegen és környékén. Szeretettel várunk minden kismamát, nagymamát, anyukát, családtervezés előtt álló fiatalokat és családtagjaikat, barátaikat.

Utolsó kommentek

2011.03.21. 15:16 suddha77

A sikeres újrakezdés titka – Munka GYES után konferencia

2011.04.02.szombaton

Hamarosan lejár a GYES /GYED, és még nem tudod mi lesz veled? Aggódsz, hogy nem vesznek vissza a munkahelyedre, vagy hogy nem találsz új állást? Visszatérés GYES után = kisgyermekkel is van esélyem?

Mikor már csak pár hónap van hátra a GYES-ből/GYED-ből, minden édesanyában felmerül a kérdés: Hogyan tovább? Mi lesz velem? Visszavesznek-e vajon a régi munkahelyemre? És ha nem, hogyan kezdjek neki az álláskeresésnek? Mit írjak az önéletrajzomban, hogyan viselkedjek az interjún? Találok-e valahol részmunkaidős állást? Hogy jövök ki a legjobban anyagilag? Milyen kedvezmények vagy juttatások járnak nekem? Egyáltalán, van-e esélyem (jó) állást találni 1-2-3 gyermekkel?

Gyes után visszatérni a munkába nem könnyű: nem vagy már benne a körforgásban, lehet, hogy évek óta nem írtál önéletrajzot, nem voltál állásinterjún, görcsbe rándul a gyomrod, ha csak rágondolsz. Lehet, hogy te magad is elhitted már, amit mondanak, hogy a GYES alatt kiestél a szakmádból, nem értesz már semmihez, elhaladt a világ melletted. Ráadásul nem elég, hogy bizonytalan vagy magadban, az értékeidben, olyan kérdésekben is kell rövid idő alatt döntened, amihez komoly munkajogi, pénzügyi ismeretek kellenének, melyeknek csak részben vagy birtokában, miközben a (leendő) munkaadód igyekszik a saját érdekeit érvényesíteni, akár a hátrányodra is.

Rosta Ágnes HR-szakértőnk szerint egy-egy jó állásra akár 800 önéletrajz is beérkezhet – ebből a mezőnyből kell a legjobbnak lenned ahhoz, hogy megkapd az állást. Reménytelennek tűnik? Pedig nem az!

Van megoldás…

Ágnes szerint ha felkészülsz, és kitartó vagy, akkor jó eséllyel találhatsz megfelelő állást. Nem olyat, ahová csak melegedni jársz be, és a fogadat szívva, a hó végi fizetésre gondolva vészeled át a napokat. Hanem olyat, ahol értelmes és lelkesítő munkával töltöd a napjaidat, ahonnan nem kizsigerelve érkezel haza, hanem energiával telve és a családodra, gyerekeidre is marad még időd és türelmed. (Miközben persze a családi kassza egyensúlyához is jelentősen hozzájárulsz!)

A Tudatos Életért Egyesület és a Babafalva portál pont ezért határozta el, hogy összefog és összegyűjti egy napra és egy helyre a szakértőit, hogy minél hatékonyabban segíthessenek Neked, hogy felkészülj, és megkapd a kérdéseidre a választ:

  • milyen jogi lehetőségeid és kötelezettségeid vannak,
  • milyen juttatásokra, kedvezményekre vagy jogosult,
  • hogyan keress állást kisgyermekes anyaként,
  • hogyan írj ütős önéletrajzot, pályázatot,
  • hogyan add el magad az interjún,
  • hogyan válassz bölcsődét, óvodát, milyen jogaid vannak,
  • hogyan segítsd gyermeked beszoktatását, beilleszkedését a közösségbe.

Így felkészülten és magabiztosan kezdhetsz újra – akár állást kell keresned, akár a régi munkahelyedre térsz vissza!

Szakértőinket a 2011. április 2-án, szombaton, A sikeres újrakezdés titka – Munka GYES után konferencián hallgathatod meg, ill. kérdezheted. A konferencia programját elsősorban kisgyermekes, GYES-ről vagy GYES mellett a munkába visszatérni kívánó anyák, szülők részére állítottuk össze.


Miről lesz szó A sikeres újrakezdés titka – Munka GYES után konferencián?

A konferencia három nagy témakört jár körül:

1. Jogi útvesztők, családtámogatások, családi adózás 2011

A munkába való sikeres visszatéréshez sokféle információra lesz, van szükséged, hogy helyes döntéseket tudj hozni, és ki tudd használni a lehetőségeidet, valamint a kisgyermekes szülőknek járó kedvezményeket. Idén ráadásul sok változás is történt a jogszabályokban, ezért egy munkajogász és egy  könyvelő – adótanácsadó segítségével fogjuk körüljárni a megváltozott törvényi és pénzügyi szabályozás nyújtotta új lehetőségeket, azaz a munkajogi, a adózási és családtámogatási  kérdéseket.

2. Nézz ki profinak! – Álláskeresési praktikák

A konferencia második részében ötleteket, hasznos tanácsokat kaphatsz arra, hogy kisgyermekes anyaként hogyan keress állást. HR-szakember mondja el neked, hogy hogyan készülj fel az álláskeresésre, hogyan írj olyan önéletrajzot, ami alapján nagyobb eséllyel hívnak be egy interjúra, hogyan válaszolj a kényes kérdésekre. Utána tippeket kapsz arról, hogyan add el magad az állásinterjún, hogyan mutasd be hatásosan az erősségeidet.

3. Mi lesz a kicsivel, amíg én dolgozom? – Bölcsőde, óvoda, családi napközi
A konferencia zárásaként  megtudhatod a beiratkozások jogszabályi hátterét, követelményeit is: kinek a gyermekét veszik fel, hány éves kortól, mi szükséges hozzá, hogyan rangsorolják a beiratkozókat. A bölcsődei, óvodai beszoktatásról, a közösségbe történő beilleszkedésről, a leggyakoribb problémákról és azok megoldásairól pszichopedagógus szakértőnk tart interaktív előadást.

Minden előadás után bőven hagyunk időt a kérdésekre is.

Előadóink:

  • Dr. Gál Andrea ügyvéd
  • Zsákai Judit mérlegképes könyvelő, adótanácsadó és TB szakelőadó
  • Rösszer Julianna pszichopedagógus, gyógypedagógus
  • Kazinczi Nikoletta, pedagógus

Előadóinkat ide kattintva ismerheted meg jobban>>

Tehát mit kaphatsz A sikeres újrakezdés titka – Munka GYES után konferencián?

Szakszerű, naprakész információkat és gyakorlatias megoldásokat kapsz, olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak, foglalkoznak ezekkel a témákkal, kérdésekkel.

  • akár a régi munkahelyedre térsz vissza, akár újat keresel, tisztában leszel az alapvető kötelezettségeiddel és jogaiddal, nem fognak tudni megvezetni.
  •  pontosan tudni fogod, milyen ellátásokra, kedvezményekre vagy jogosult, és azt is, hogy hogyan vedd idénybe azokat.
  • meg tudod tervezni, hogy hogyan keress állást: mit keress, miket mérlegelj a tervezés során, hogyan hangold össze a családi igényeket, hogyan állítsd össze a pályázatodat, hova add be a jelentkezésed.
  • magabiztosabb leszel, és a nagyobb önbizalmad kedvezőbb benyomást is fog kelteni, úgy jelensz majd meg állásinterjún, mint egy kitűnő szakember.
  • támpontokat kapsz, hogyan válassz bölcsődét, óvodát, és hogy könnyítheted meg a beszoktatást, az elválást a magad és a gyermeked számára.

 Kinek ajánljuk?

Akkor érdemes eljönnöd a konferenciára, ha

  • már lejárt vagy hamarosan lejár a Gyeded/Gyesed, és munkába kell állnod,
  • ha visszavesznek a régi munkahelyedre, és szeretnéd tudnod, mire leszel jogosult az új szabályok szerint,
  • ha nem vesznek vissza, és új állást kell keresned,
  • ha szeretnéd tudni, milyen kedvezményekre jogosult a családod, és hogyan vehetitek igénybe,
  • ha bölcsőde, óvodaválasztás vagy -kezdés előtt állsz, vagy még nem tudod, hol helyezd el a gyermeke(i)d.

Mikor és hol lesz A sikeres újrakezdés titka – Munka GYES után konferencia?

A konferencia időpontja: 2011. április 2., 9.30 – 16.00 között.

A konferencia helyszíne: Tahitian Noni Aréna, Nagy terem, 1123 Budapest, Alkotás út 53/B. MOM Park B épület I. emelet.  

Mennyibe kerül? Meddig jelentkezhetsz?

Gondolj csak bele! Egy olyan komplett tudás-csomagot kapsz, amelyből megtanulhatod, hogy melyek azok a módszerek és gyakorlati teendők, amelyeket alkalmazva sikeresen térhetsz vissza a munkába. Ezért csupán egy családi ebéd árát kell feláldoznod. Azt hiszem ennyit tényleg megér, különösen ha figyelembe veszed, hogy mekkora bevétel kiesést jelent minden egyes hónap, amelyet otthon, jövedelem nélkül, vagy munkanélküli segélyen töltesz. Nem is beszélve az otthoni rossz hangulatról, a bizonytalanságról, a kétségbeesésről.

De ez még nem minden! A résztvevők garantált ajándékokat is kapnak, és nyereménysorsolás is lesz minden előadás után…

Ajándékok:

  • korán ébredőknek: az első 10 jelentkezőnek szánt ajándékaink már elfogytak, a második 10 jelentkező azonban ajándékba kapja a Családi adózás, családi adókedvezmények c. összeállítást
  • mindenkinek:
    • Álláspályázat kisokos, minta önéletrajzzal, motivációs levéllel és kísérőlevéllel, elektronikus formában
    • Álláskeresési kisokos az álláskeresési módszerekről, elektronikus formában
  • mindenkinek: Nagy Tavaszi Megújulás Program – a Babafalva portál ajándéka – benne:
    • 21 napos Tavaszi Otthonrendszerező Program – összeállította: Mucsi Martina feng shui szakértő
    • Fogyókúra szülés után e-book – írta: Simonfi Ágnes Pilates-edző
    • Megújulás a lakásban – az átrendezéstől a felújításig e-book – írta: Schwerteczky Adrienn lakberendező
    • Pénzügyi újrakezdés e-book – írta: Kocsisné Péterfy Hajnal újságíró
  • ezen felül mindenki kap a helyszínen egy konferencia csomagot további meglepetésekkel

A részvételi díj tehát:

  • ha március 7. és 20. között jelentkezel, akkor 10.000 Ft,
  • ha március 20. után jelentkezel, vagy a helyszínen, akkor 12.000 Ft.

Érdemes tehát minél gyorsabban jelentkezned, és utalnod a részvételi díjat.

Kérésre gyermekfelügyeletet is biztosítunk 2 évesnél idősebb gyermekek részére, külön felár nélkül! Ezt az igényedet kérjük add meg a jelentkezésnél.

Az átutalási bankszámlaszám adatait a jelentkezők a további részletekkel e-mailben kapják meg. Kizárólag átutalással lehet fizetni.

Jelentkezni itt lehet: http://szulonavigator.hu/#jelentkezes

Várunk szeretettel!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

További információk a témában:

Munka GYES után: stratégiák és nehézségek

 

Február 14.-én volt hallható a Kossuth Rádió Vendég a háznál c. műsorában a decemberi Munka GYES után konferenciánkról szóló riport. A riportban megszólal Dr. Gál Andrea ügyvédnő és Zsákai Judit könyvelő-adótanácsadó. A 20 perces riportból sok hasznos információt is megtudhatsz:

  • megismerheted más édesanyák történetét, stratégiáit és nehézségeit a munkába visszatéréssel kapcsolatban,
  • megtudhatod, mikor érdemes elkezdeni állást keresni, és melyik a leggyengébb pontja a kismamák álláskeresésének,
  • milyen munkajogi ismeretekre van szükség, hogy ne kerülj hátrányba, ha visszamész a régi munkahelyedre,
  • mit kell tudnod, ha GYES mellett dolgoznál, meddig áll fenn a védettséged,
  • milyen támogatásokat, béren kívüli juttatásokat kaphatsz,  és mire vagy jogosult, ha részmunkaidőben dolgozol.

Meghallgatható itt.

Álláskeresés GYES után – interjú Rosta Ágnes HR-szakértővel

 

A Babafalva Rádióban Csiszér Éva a Tudatos Életért Egyesület elnöke, és Kocsisné dr. Péterfy Hajnal, a Babafalva portál főszerkesztője faggatta Rosta Ágnes HR-szakértőt, a kisgyermekes anyák munkavállalásának sajátosságairól.

Rosta Ágnes szakmai munkáját humán erőforrás szakértőként, vezetőként végzi. Mindkét diplomáját HR szakon szerezte. 15 év tapasztalatába belefért a humán erőforrás menedzsment legtöbb területe. Jelenleg vezető-kiválasztással foglalkozik, azaz nap mint nap arra a kérdésre keresi a választ, hogy ki a legjobb pályázó egy adott állásra. Így naponta találkozik a legkülönfélébb önéletrajzokkal, motivációs levelekkel, állásra pályázó nőkkel és férfiakkal, így látja az álláskeresés sikeres és a kudarcos pontjait is.

 A nagyjából 25 perces beszélgetésben

  • bepillanthatsz a munkaerő-kiválasztás folyamatába,
  • tanácsokat kapsz, hogy hogyan távozz a munkahelyedről gyedre úgy, hogy utána vissza is térhess,
  • hogyan időzítsd a “bababemutató” látogatást,
  • milyen problémákkal szembesülhetsz a munkába visszatéréskor, és mikor kezdj állást keresni,
  • mi a helyzet a munkaerőpiacon, és van-e esélye egy többgyermekes anyának visszatérni,
  • miben kell másképp állást keresni ahhoz képest, amikor még nem volt(ak) gyermeke(i)d,
  • hogyan készülj fel az álláskeresésre, munkába visszatérésre,
  • milyen sztereotípiák vannak a munkaadók fejében,
  • milyen újdonságok vannak a munkaerő-kiválasztásban.

Az interjút ide kattintva hallgathatod meg.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szuleteshete-sumeg.blog.hu/api/trackback/id/tr512759017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása